Kişiye Özel Tabanlık Nedir?
Ayak sağlığı, genel sağlığımızı etkileyen önemli bir unsurdur çünkü vücudun tüm yükünü taşır. Ayaklardaki sorunlar iskelet sistemini etkileyebilir ve çeşitli ağrılara ve rahatsızlıklara yol açabilir.
Düz tabanlık, aşırı kavisli ayak, içe ve dışa basma sorunları, nasırlar ve ten donları gibi birçok ayak rahatsızlığının tedavisinde kişiye özel tabanlıklar kullanılmaktadır. Bu tabanlıklar, hastanın ayak yapısına ve rahatsızlığın türüne göre özel olarak tasarlanır ve tedavi sürecine destek olur.
Kişiye özel tabanlıklar, uzmanlar tarafından önerilir ve tedavi sürecini desteklemek için kullanılan etkili ekipmanlardan biridir. Ayak sağlığınızı korumak ve rahatsızlıkları tedavi etmek için kişiye özel tabanlıklar önemli bir çözümdür.
Ayaklarınızın Sağlığı, İyi Bir Yaşamın Temelidir!
Birçoğumuz ayaklarımızın basışını düşünmeden hareket ederiz, ancak gerçekte insanların %75’i basış sorunlarıyla karşılaşır ve çoğu zaman bunun farkında bile değildir. Ayak, topuk, ayak bileği, diz, kalça, sırt ve omurga ağrıları genellikle yanlış basışın bir işaretidir. Bu nedenle, sağlığınızı korumak için ayaklarınızın durumunu düzenli olarak kontrol ettirmek önemlidir.
Sağlıklı Adımlar, Optimum Performans ve Konfor İçin!
Sağlık uzmanlarımız, sadece 3 dakika içinde ayaklarınızı ve basışınızı analiz ederek tamamen kişiselleştirilmiş ortopedik tabanlıklarınızı oluştururlar. Bu yöntemle plantar fasiit, halluks valgus, morton nöroma, topuk dikeni, aşil tendonu, içe ve dışa basma, düz taban gibi belirgin sorunların temel sebebi olan vücut ağırlığının zemine dengeli ve homojen bir şekilde aktarılmasıyla ilgili problemleri de çözebiliriz.
SIK SORULAN SORULAR
KİŞİYE ÖZEL ORTOPEDİK TABANLIK
Ayak Analizi Yaptırmalı mıyım?
Ayak analizini yaptırmanız için nedenler şu şekilde sıralanabilir:
- Ayak bileği supinasyon tespiti yapılır.
- Pronasyon kusurları tespit edilebilir.
- Ayak tabanında varsa aşırı basınç noktaları belirlenir.
- Vücut asimetrisi teşhis edilir.
- Kişiye özel tabanlık hazırlanır.
- Ayak dışındaki sorunlar erken teşhis edilebilir.
- Tedavi sonrasında analiz sayesinde iyileşme takibi yapılabilir.
- Analize bakan hekim gerekirse ek tetkikler için talepte bulunabilir.
- Tabanlık tercihinde yardımcı olur.
- 3 yaşından büyük herkes tarafından yapılabilir.
Bilgisayarlı Ayak Analizi Nasıl Yapılır?
Kendinize özel ayakkabı tabanı isterseniz mutlaka bu analiz sürecinden geçmeniz gerekir. Hasta hekime gider. Hekime rahatsızlığı hakkında bilgi verir. Hekim tarafından reçete yazılır. Bu reçete ile analiz yapılır. Analizde basınç farklılıklarının tesiti sağlanır. Yürümede, basmada ve koşuda basınç farklılıklarının ayrı değerlendirilmesi şarttır. Testten elde edilen bilgilere göre tabanlık üretimi başlar. Tabanlıkla birlikte sorun çözünür. Özellikle yoğun olarak ayakta olan kişiler için ayak analizi yapılması önerilmektedir. Risk altında yer alan kişi grupları da mutlaka bu analizi yaptırmalıdır. Spor yapan kişiler, şeker hastası olanlar, gün içinde ayak aktivitesi çok olan kişiler için ayak aktivitesi zorunludur.
Ayak Analizi Yapıldıktan Sonra Ne Olur?
Analiz yapıldıktan sonra sorunlara göre kişiye özel 3D ortopedik tabanlık tasarımı yapılır. Kişi analiz sonucunu öğrendikten sonra kendisi için en iyi ayakkabı seçimini yapabilecektir. Eğer analizde bir problem çıktıysa bunun için tedavi sürecini başlatabilirler. Problemlere erkenden müdahale etmek ve tedavi olma şansı ortaya çıkar. Problemlerin tekrarlanması engellenir. Şu kişiler mutlaka ihmal etmeden ayak analizlerini yaptırmalıdırlar:
- Risk altında olan gruplar,
- Yaşlılar,
- Fazla kilolu olan kişiler,
- Çocuklar,
- Romatizmal hastalığı bulunanlar,
- Dolaşım bozukluğu olanlar ayak analizini ihmal etmemelidir.
Ayak Analizi Çocuklar için Uygun mudur?
Ayak analizi yapılması için çocukların en az 7 yaşında olması gerekir. Bu yaştan daha erken yapılan analiz anlamlı olmaz. Yaş ayak analizi için 7’den büyük olmak şarttır. Bunun dışında analiz için özel bir yaş şartı bulunmaz. Eğer çocukta 5 yaşında önce özel bir durum varsa, o zaman farklı tedaviler yapılması gerekir. Ancak 5 yaşından önce fizyolojik olarak düz taban varsa o zaman tabanlık vermek gerekli değildir. Çocuklar için analizin yapılmaması halinde çok sayıda bozukluğa davetiye çıkarılmış olur. Tırnak batması, nasırlaşma, kireçlenme bu durumların başında gelir.
Hangi Durumlarda Ayak Tabanı Analizi Şarttır?
Ayak tabanı analizi şart olan durumlar şu şekilde sıralanabilir:
- Taban dikeni,
- Çekiç,
- Bacakta fonksiyonel kısalık,
- Taban çökmesi,
- Ayak bileği burkulması,
- Yüksek taban,
- Duruş, denge ve basma bozuklukları,
- Çabuk yorulma,
- Tarsal tünel sendromu,
- Morton ayak,
- Küçük parmak problemleri,
- Tırnak batması,
- Omurga eğriliği,
- Haglung,
- Nasır için mutlaka analiz gerekir.
Ekibimiz